diumenge, de febrer 18, 2007







I va arribar el carnaval, carnaval...!!!!!,
i amb ell la festa i la disbauxa en tots els sentits.La setmana passada no parava de sentir aquesta frase: es veritat que només surten dues carrosses?
Jo la veritat vaig pensar, doncs potser si que al final perdrem aquesta festa...
Avui he de confessar, que el dissabte vaig quedar gratament sorpresa de que aproximadament cent persones hi van participar, era veritat que només hi havien dues carrosses, però moltes comparses, i algunes amb molta gent (els pingüins, les bombolles, els pallassos...) i d’altres no tant espectaculars, però ben simpàtiques com els obrers del carrer major (em varen fer pensar en una xirigota de Càdiz) he de dir que estaven realment inspirats, que feien una critica però des de l’educació i el bon humor, jo en prenc nota!
Avui diumenge, les carrosses s’han multiplicat, com sempre apareixen les del pobles de la contornada i com que el temps ha anat aguantant, doncs mira! La gent ha gaudit del dia, a la tarda com sempre la guerra de confeti, i la canalla desmarxats que és el que els agrada més.
Com diu un amic meu, hi han diverses formes de veure la vida, hi ha el que diria: només 100 participants a la rua del dissabte, i hi ha qui diria: més de 100 persones a la rua del dissabte.










8 comentaris:

Anònim ha dit...

El Carnaval de Torredembarra és una vergonya si el comparem amb el d'altres èpoques. Ha passat de + de 30 carrosses a 2. Això ha de fer reflexionar als polítics de la nostra població i també a la societat civil del poble. Què ens està passant?
Com és que s'ha perdut la il.luisió?

Anònim ha dit...

Bé...aquest any va estar força bé el carnaval, penso!
Tot i així, crec que no hi ha espais per a fer carrosses, porten molta feina i val massa diners...així que la gent prefereix invertir menys temps i menys diners en una comparsa que al final lluiex igual o més!
Les subvencions tampoc no són per tirar cohets...i els premis encara menys!;)

Està molt maco el teu blog...ja aniré passant-t'hi!

Molts petonets!!

Anònim ha dit...

El Carnaval d'altres anys, i parlem de fa 30 anys va començar amb una força que semblava imparabable, i entroncava amb la tradició carnavalera dels anys 30, on el de Torredembarra destacava com un dels millors de Catalunya.
Però que li passa a la llibertat quan li posen venes als ulls, cordills a les cames, l'emboliquen amb un llençol, i li lliguen una pedra al coll...
Primer van suprimir la Guerra de la Farina, despres el Dinar del Pijama, no van continuar amb La Figa Te Fay. Suprimint l'essència del Carnaval, és a dir la seva llibertat.
Culpables?, Els qui han ostentat el poder els últims 20 o 25 anys, que ho han volgut contolar fins a l'ofec.
Potser hi han solucions?, potser. Però s'han d'eliminar TOTES les NORMES de tot TIPUS que encotillen aquesta festa. Només deixant-la liure, es REVIFARA, tota soleta. Costaria entre 2 i tres anys després de l'amnistia de cotilles.
Però jo això ja no ho veuré mai...

Anònim ha dit...

Crec que el que diu la Sónia són excuses de mal pagador. Sempre han existit aquests problemes que dius, però la gent anava al Carnval. Les comparses cada vegada són menys i per tant no es questió de diners sinó de motivació.
Sabeu que a Altafulla i a Roda hi havien més carrosses que ha Torredembarra?
Estic més en la línia del que diu en Mercadé però el que ha passat també és culpa de la gent que no ha protestat.
Només cal veure els versots, fa uns anys eren la gracia del Carnaval i ara no fan gracia a ningú. Qui s'ha queixat, ningú.
A Torredembarra el problema és que la majoria de coses només es fan per dir que s'han fet.

Anònim ha dit...

Carnaval en Torredembarra? El modelo que tenemos en la actualidad NO FUNCIONA!!!!

Propongo recuperar un acto como la comida en pijama y algunos actos más,que menciona el Sr.Mercadé.

El acto del entierro de la sardina, es un reflejo muy claro del estado en que se encuentra nuestro carnaval, HUNDIDO Y MUERTO, a pesar que algunos se empeñan en calificar la decadencia del carnaval de Torredembarra como un éxito por la participación de 100pax.

Que no os vendan la moto, este carnaval ha sido de lo más deslucido.

Anònim ha dit...

Nova blogs: claretat.blogspot.com
Pots visitarla malgrat que esta en construcció

Anònim ha dit...

Hace pocos años participe en el carnaval, problemas para construir la carroza, problemas para encontrar tractor y tractorista, problemas para guardar la carroza, y para terminar, los premios los dieron los bares del puerto y pucherazo, así se van muriendo algunas costumbres.

Anònim ha dit...

Que no funcione el carnaval es culpa de todos, y posiblemente más de aquellos que critican y no participan.