dimarts, de març 25, 2008


UNA AGRADABLE VISITA, Josep Mª

Avui era un d’aquells dies, en que tot estava prou programat, a les 9 a tal lloc amb tal persona, a les 10.30 a un altre, amb una altre tema i diferent de l’anterior i a les 11, al mateix lloc, amb un altre assumpte no gaire agradable, i m’explico, demanava a una entitat, que donat que feia més d’un any que no utilitzaven una de les sales del casal i com indica el reglament d’ús intern del Patronat de Cultura, l’havien d’abandonar.
El fet és que parlant amb el responsable, sem feia un món demanar-li (degut al tipus de feina de la seva entitat i que dissortadament s’havia perdut, l’associació fotogràfica de Torredembarra), l’abandonament d’aquest local.
El interlocutor era de caràcter tranquil, pacífic, i molt dialogant i encara ho posava més complicat; quan parles amb persones que senten el que fan,que tenen una visió motivant i li donen aquell caire especial a la seva professió o afició i li sumen la part més artística, entres sense saber-ho en el món de lo intens de la sensibilitat i d’alguna cosa més, que una feina repetitiva i monòtona i del allò de “o ves,quin remei”.
El fet, és que mentre anàvem parlant jo me n’adonava de que realment era una llàstima que els artistes de la fotografia, prou difícil ho tenien amb competir amb l’era digital, com per no tindre la sensibilitat de buscar-los-hi un lloc on poguessin realitzar els seus cursos i projectes amb dignitat. Per tant l’acord ha estat, que si ells fan els tràmits administratius adequats, ja sabeu, estatuts de l’associació, nom del president, persona responsable... el Patronat compliria amb la seva obligació, de buscar el lloc idoni per que es desenvolupi la seva activitat amb normalitat. Apostarem per la CULTURA, des de totes les òptiques possibles i sempre dintre les nostres possibilitats, però hi creurem.
Ha estat una reunió plena de detalls que donen tot el sentit al PATRONAT MUNCIPAL DE CULTURA.
Faig referència amb aquesta, però ni han hagut d’altres i esperem continuar tenint més i més i més, tot i el dèficit en instal•lacions, ALERTA la cultura necessita espais! i no podem tindre pors i molt menys complexes, com diu algú: la imaginació és un recurs que podem desenvolupar sempre, només caldrà escoltar i escoltar i parlar i pensar i tornar a escoltar per poguer avançar.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

PARLANT DE LOCALS PER A ENTITATS: COM ESTÀ EL TEMA DE DOTAR D'UN LOCAL ADECUAT ALS ESCOLTES PER A CAU DELS INFANTS? LES SALES DE QUE DISPOSEN AL PATRONAT A.ROIG SON INDECENTS, PETITES, VELLES I INSUFICIENTS.
ES MOL FÀCIL PARLAR DE FER UN TEATRE, ETC. PERÒ TAMBÉ S'HA DE PENSAR EN LES PETITES COSES QUE FAN LA NOSTRA VIDA DEL DIA A DIA MES AGRADABLE. TENIR UN JOVENT QUE PERT HORES (MOLTES) DEL SEU TEMPS PER DEDICAR-LO A FER PERSONES DELS NOSTRES FILLS ENS HAURIA D'OBLIGAR A, COM A MÍNIM, DOTAR-LOS DELS MITJANS ADECUATS PER A PODER TREBALLAR EN CONDICIONS.
AQUEST ES UN TEMA QUE DESDE L'AJUNTAMENT MAI NO S'HA PRES SERIOSAMENTE I POT SER QUE JA TOCA.

susanna navarro ha dit...

Tens raò, el fet és que pròximament començaran les obres al patronat A.Roig i espero que tinguin un local digne, però jo he parlat amb ells per donar'ls-hi una altre ubicació mentre tant i no he rebut resposta.
Tot i això penso que el patronat està prou massificat i hauriem de estar pensant en la creació de nous espais per a escoltes, escola de música, serveis socials...
Espero no tindre que estar masses anys més somiant i veure realitats.