dimarts, d’abril 08, 2008

En resposta a la Meme sobre l’aigua de la Regidora Iris Gual
En primer lloc i abans de contestar he buscat que vol dir exactament “meme” i sembla ser que és una paraula que s’ha popularitzat a la blogosfera i que són converses distribuïdes que es contagien de blog en blog, sobre diferents qüestions.
També a la wikipedia podem trobar una definició, que a mi particularment no m’ha convençut del tot.
I ara a entrar en matèria i a donar la meva particular visió.

1) Creus que davant les decisions relatives a la cessió d’aigües a d’altres territoris, com ara la venda d’aigua dels aqüífers de Tarragona a Barcelona, s’haurien de fer consultes populars?

Crec que són qüestions prou importants i que són les persones que hi tenen competències les que han de buscar les mesures adequades per no arribar aquests extrems, i voldria dir més, no és qüestió de buscar responsabilitats ni amb els que hi han ara ni amb els que varen estar abans, cosa que ja he detectat que s’està fent, lleig i no aporta res. Acusacions per totes les bandes i poques solucions reals.


2) Creus que la ciutadania de Tarragona ha rebut informació suficient sobre com estalviar aigua i com contribuir a pal•liar la sequera?

Recordo la campanya que va fer Medi Ambient de Torredembarra per l’estalvi d’aigua fa uns anys i alguna cosa més en algun programa de la nostra televisió autonòmica, com el tema de les bossetes als lavabos i...ara mateix tinc amnèsia, suposo que temporal.

3) Considera que s’ha fet una bona gestió de l’aigua i s’han adoptat mesures vàlides per pal•liar la sequera?

A mi m’esgarrifa pensar que hauran de portar l’aigua en vaixell i amb trens i lo del transvasament, però que no és un transvasament, i lo de que el Ministerio lo sabia però no lo sabia i l’ACA i embolica que fa fort, per no parlar del alt cost que això representa i que mancarà per d’altres necessitats...
I si al que et refereixes, és a si s’ha fet una bona gestió de l’aigua de fa ja anys, és evident que no.


4) S’haurien de demanar responsabilitats polítiques per les qüestions anteriors?El debat hauria de ser intern i les solucions públiques. Més que responsabilitats polítiques, que no sabria dir, seny el que jo demano és seny per a tots i que plogui aigua i no pari i que s’ho rumiïn bé.

No sé si t’he contestat?

I jo ho envio, a qui de la blogosfera vulgui donar l’opinió.

1 comentari:

Anònim ha dit...

com passa sempre en les coses importants, no busquem solucions fins que no hi ha remei, mira que en fa d'anys i panys que es parla de la manca d'aigüa, no hi ha hagut ningú capaç de buscar-hi solucions i ara correm-hi tots.
el tema es molt complexe i difícil, tan difícil que ningú no es molt mullar (ja,ja,ja) perque sempre es trobarà gent en contra i com a bons polítics prefereixen nadar i guardar la roba, anan tapant foradets fins que ara el forat es tan gros que no saven per on agafar-lo.
ES UN TEMA TAN IMPORTANT QUE PER UNA VEGADA CALDRIA OBLIDAR LES CONSIGNES DE PARTIT (ELS ALTRES SEMPRE HO FAN MALAMENT) I POSAR-SE D'ACORT, DE BEN SEGUR QUE HI HA ALGUNA SOLUCIÓ QUE SIGUI LA MENYS PERJUDICIAL.