diumenge, de juny 01, 2008


El Balcó del Mediterrani és un penya-segat de 23 m de desnivell que hi ha a l'extrem de tocant a mar de la Rambla Nova de Tarragona, protegit per una bonica barana de ferro. Al davant hi ha el monument al navegant català Roger de Llúria. Des del balcó hi ha una magnífica vista sobre el mar, el divendres vaig acostar-m’hi passejant, no per tocar ferro com diuen els tarragonins, sinó més aviat per pensar.
Els actuals moments polítics a Torredembarra són prou durs i complicats i el fet és que buscava analitzar com hem arribat fins aquí i en que ens hem equivocat.
Imaginàvem que un govern en minoria era complicat i no hem tingut en compte diversos detalls molt importants, però tampoc vull deixar a banda l’esforç fet per el anterior govern d’esquerres i amb el grup d’independents. Encara recordo com si fos avui el primer dia de govern de llavors i com tots teníem aquella il•lusió a la cara que ens produïa saber que faríem? per canviar la manera de viure i per cobrir les necessitats que tant s’havien ajornat en d’altres equips de govern -al meu parer- massa conservadors. Hem corregut molt, massa potser per equipar la nostra vila, per augmentar les possibilitats de la nostra societat, per complir les falses promeses dels altres i possiblement hem caigut en la nostra pròpia trampa.
A on està la música de tot plegat, la filosofia, les idees, el plantejament de futur, doncs SI, les hem descuidat i ara reconec que em volta el pessimisme i la pena de no haver-ho fet millor.
La conclusió del passeig, o millor la cerca de solucions és del tot complicat i no encerto ha trobar quin és el remei, o potser si, però no se si serè capaç de explicar-ho, que l’escoltin i el més difícil, posar-la en marxa de forma continuada i des de on només es solucionen les cosses, des del pur convenciment.
I com diu aquell, no sé si m’explico.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ideologia per a no perdre el rumb, humilitat per a poder escoltar, lectura i atenció per aprendre i el sentit just de fer el que cal quan toca. Pot ésser una recepta per a circumstancies com les que expliques.

Saber esperar, no és sinònim d'enganyar. Callar i esperar a l'atenció precisa per a fer entendre una idea és la base d'una acció política.

La força de la veritat colpejant el pit, també pot ser tan sols impaciència. Una tasca en equip necessita, en primer lloc un equip. I quan un equip trontolla cal de la amable sinceritat per a rellançar-lo de nou. Buscar en un mateix els errors comesos, prendre'n bona nota. I defugir de la precipitació.

Aprendre a aprendre és més lent, o ho pot semblar. Posar-hi paciència és més exasperant, o ho pot semblar. Dibuixar una línia política i exposar-la als companys és més depenent, o ho pot semblar.

Però el més cert, i ens ho han ensenyat els darrers trenta anys de democràcia, és que cal aprendre dels errors passats, cal ser fidel al grup, no per sobre de la honestedat però si per sobre de la individualitat, ser pacient per a no deixar de treballar i pensar les direccions per a no deixar les àrees sense fulls de ruta.

Si corrent equivoquem el camí, sols queda tornar enrera i reemprende'l. I ens costa més temps i esforç.

Anònim ha dit...

Jo insistiria amb el tema de la humilitat, crec que és la matèria que més manca al PSC Torrenc. Bàsicament per una raó fonamental, els seus vots no són seus. Qui vota PSC no vota les persones que hi té aquest partit aquí. Els votants nouvinguts voten en genèric, voten Zapatero. voten Montilla i si m'apuren voten Felipe. Quan voten PSC la gent no vota mai Jiménez. Quí és el Jiménez?. La gent vota PSC i el Jiménez s'emporta la torna. La torna del Jiménez és la que ens governa a Torredembarra. Per adobar-ho rebutjàreu pactar un govern sòlid amb els qui vosaltres considereu radicals extremistes. També sabeu barallar-vos entre vosaltres i per això cesseu en els càrrecs a que no obté la vostra confiança. La vostra pròpia regidora!. Els vostres socis estan intranquils i potser us demanaran explicacions aviat. Teniu fòbia a la participació de la gent. Cap on porteu Torredembarra?. Amb humilitat i mà estesa fins i tot les idees es poden compartir i fan avançar. Amb l'actitud que teniu al PSC a Torredembarra fins i tot els socialiste que venim a viure a Torredembarra ens sentim traïts.

Anònim ha dit...

Y vino un hombre.....abrigao hasta los pies.......
me mordio los tobillos,.....
el cheque no es de usté.

Comienza el show en el Consistorio:
MARICON EL ULTIM !!!!!!!

Anònim ha dit...

Calladito ,estoy mas guapo...

Anònim ha dit...

Hola Sussana:
Totalmente identificado contigo, cuando mentas al"balcó".
Felicitarte, por tu autocritica( virtud vigente en la familia comunista), todos cometemos herrores(yo el primero), pero es señal de que estamos vivos, y no "enbalsamaos".
Rectificar es de sabios, y el movimiento , se demuestra andando...
Que prime lo colectivo, sobre lo individual, y ya vermos ,como todo empieza a ir mejor.....
Venga...., que tu sabes.
Hablando de otra cosa...
¿Crees, que puedo entrenar bien, al equipo?