dissabte, de novembre 01, 2008


TV3 estrena la minisèrie "Serrallonga. La llegenda del bandoler"

Un dels projectes més ambiciosos de la producció audiovisual catalana recent que s'endinsa en la història i l'ambient feréstec de la Catalunya del segle XVII.
Lladre comú o un heroi per al poble? Joan Sala i Ferrer, conegut com a "Serrallonga", és el bandoler català més famós de la història i un dels personatges més populars i enigmàtics de Catalunya. Va accedir a la categoria de mite ja en vida. En un moment en què el poble vivia esclavitzat per la fam i les estructures feudals, el bandolerisme era un dels pocs camins per escapar de la misèria.
"Serrallonga. La llegenda del bandoler clika damunt" s'endinsa en la història i l'ambient feréstec de la Catalunya del segle XVII a través d'una història fascinant que recrea els avatars biogràfics que van convertir un pobre camperol en un heroi indomable.
Dirigida per Esteve Rovira, la minisèrie mostra Serrallonga amb la seva família, amb la seva banda i amb els nobles de l'època. El retrata en baralles, emboscades, atemptats, conspiracions i trobades amoroses apassionades.
"Jo sóc del Montseny i el bandoler, va néixer per aquelles terres. Quan era petit i el meu avi em volia renyar, em deia 'mira que vindrà el Serrallonga'. Sempre he tingut ganes de fer la història d'aquest personatge, un personatge carismàtic i cinematogràfic i a través del qual explicar una part de la història de Catalunya" ha manifestat Rovira.
"No hem volgut fer un discurs polític ni filosòfic del moment, sinó distreure a través d'un gran espectacle que explica part de la nostra història", ha afegit.Encara que arrelat a la història de Catalunya, el destí del bandoler és universal i reflecteix el procés ambigu de construcció d'un mite i la trobada entre la llegenda i la realitat. Serrallonga.
La llegenda del bandoler", s'estrena a TV3 el dijous 6 i el divendres 7 de novembre.