dimarts, d’octubre 21, 2008


Dijous a les 14 hores plenari d'Ordenances Fiscals:

Que són les ordenances fiscals? Aprovació dels impostos, preus públics i taxes per a l'any


En que s’haurien de basar? Haurien d’estar confeccionades sota quatre principis bàsics:
La introducció de mesures de protecció a les famílies més desfavorides.
La solidaritat contributiva.
L’'equitat en el pagament i la incentivació per l'aplicació de mesures d’estalvi sense detriment de la cultura, l’ensenyament, els serveis socials...
A grans trets, és com veig jo l’avaluació de que hem de pensar a l’hora de pujar per aquí o congelar e inclús rebaixar els impostos, estem d’acord que el proper any serà més dur econòmicament parlant que enguany, doncs per axó mateix, hem de prendre mesures pal•liatives i no més asfixiants.
Avui mentre en parlàvem a l’Ajuntament amb part de l’equip de govern, he deixat damunt la taula algunes de les mesures que podrien alleugerir la proposta inicial que se’ns presentava, crec que no he convençut gaire, donat que diuen que tenim poc temps i que no es poden fer modificacions si es que volem que es compleixen els terminis que dona l’administració.
Crec sincerament que el Sr. Regidor de l’àrea d’hisenda no ha fet la seva feina, els motius no els sé. El cas és que ens va convocar ahir dilluns, per parlar avui dimarts, i el plenari serà aquest dijous, el sentiment que m’emporto és de que la nostra opinió no comptava i que hi ha una gran desorganització i manca de feina.
Per la meva part, jo avui he contribuït fent propostes socials i m’he negat en nom del Psc a apujar tot allò que considerem un dret, com l’escola d’adults, l’escola de música i en favor de la possibilitat de que un circ ocupi via pública amb una taxa simbòlica i no com ara que per un mes la taxa era 2.200 € Brutal.
P.D: les administracions estan per contribuir en la despesa pública, i es clar que són deficitàries les que donen guanys es diuen empreses i no Ajuntaments.
Bona nit!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ser un Servei públic i aconseguir guanys no és incompatible. Les empreses públiques no han de tenir pèrdues com a norma general. Molts ajuntaments socialistes ho fan. Donen un servei i reben uns guanys. la igualta consisteix en que cadascú pagui en funció de la seva renda, no pas en que no pagui ningú. Això últim només afavoreix els rics!

Anònim ha dit...

Aquesta noia es una pija, amb els diners públics els reparteix sense mirar el gasto, no demana subvencions perquè ja paga el poble, ara estem arruïnats es clar con que no hi ha d'haver guanys, hi ara que farem, anem a fer punyetes oi?.

Tranquils com deien en un versots de diables "AQUÍ NO MÉS PAGUES TU!".

Anònim ha dit...

Ignorant, l'unica regidoria que no demana subvencions es la de serveis, la resta si que les demana. potser siguis un fanatic que no veu mes enlla de un pam del seu nas.