dimarts, de desembre 02, 2008

ODA INACABADA.MEMÒRIES. PASQUAL MARAGALL

Una grata sorpresa que m’arriba’t a les mans i que m’omplirà l’esperit

El meu particular aterrament a la vida política a Torredembarra, va esser de la ma de Ciutadans pel canvi, es a dir per a donar suport a la candidatura de Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat de Catalunya, apostava clarament per un govern d’esquerres, per l’enfortiment de la democràcia participativa, la lluita contra l’exclusió social, en defensa dels drets dels i les ciutadanes de Catalunya i el impuls de l’autogovern.
Aquestes són les meves arrels, jo de ben petita el vaig conèixer visualment en una festa de barri a Barcelona i em va inspirar tot, pensava de ell que, m’agradava la força que tenia la projecció de la seva imatge, el tracte directe amb el veïns, la seva senzillesa i que jo pensava que era “tot terreny”, s’adaptava perfectament a qualsevol situació. I ara uns quants anys més tard, continuo mirant-me’l de la mateixa manera i per a mi continua representant la meva icona, pel que fa al nostre partit. Reconec que tinc una visió dolça sobre ell, i què? Segurament durant la seva trajectòria les haurà passat de tots colors, i segur segur que si tornés enrere, alguna cosa si que la faria diferent, però els seus encerts han fet, que molts Barcelonins i Catalans d’arrel però també d’adopció li hagin fet confiança durant molts anys.
Ara tinc l’oportunitat de saber més de tu, com a mínim la part que tu vols ensenyar, tinc el llibre a la meva tauleta de nit i creu-me que l’estudiaré profundament, espero que m’ensenyis algunes cosses que també a mi, m’ajudin a reflexionar millor i a aprendre.
Felicitats! per la teva Oda inacabada. Memòries, d’una Barcelonina de naixement i Torrenca d’adopció i salut.

3 comentaris:

kiko ha dit...

Como bien dices ha sido un referente para muchos y no hace falta decir que algunos políticos de ahora e incluso de un poco mas atrás tendrían que tomar nota, muchas notas y tomar ejemplos del maestro, y como también dices es un todo terreno 4x4, pero también hay que cambiar el aceite y hacerla alguna revisión y por desgracia le a tocado pasar esa revisión antes de hora, bajo mi punto de vista.
Salud.

Anònim ha dit...

La comissió d’experts sobre transfuguisme dictamina que el regidor d’
Altafulla Jano Francino no es considera trànsfuga

La comissió d’experts formada per personalitats independents han emès avui
divendres 5 de desembre el seu dictamen defintiu sobre la petició del grup d
’Alternativa Baix Gaià de declarar trànsfuga al regidor Jano Francino i al
mateix temps, incloure també l’actual alcalde d’Altafulla, Josep Maria Gené.
Segons el dictamen, el regidor Jano Francino no s’ha considerat trànsfuga ja
que no va signar la moció de cenura ni va participar en la votació de la
moció celebrada el passat dilluns dia 7 d’abril. Per extensió, l’alcalde d’
Altafulla també s’ha considerat trànsfuga per incloure en el seu moment el
regidor Jano Francino en el seu equip de govern (PSC, AUPA -fins a l’ocubre
passat i substituït per CiU- IDEAL, PP, PAU i el regidor no adscrit).

El passat 28 de juliol la comissió de seguiment del pacte antitransfuguisme
formada per tots els grups parlamentaris i presidida per la ministra d’
Administracions Públiques, Elena Salgado, va acordar per unanimitat tramitar
a la comissió d’experts la declaració de Jano Francino com a trànsfuga així
com incloure l'alcalde d'Altafulla, Josep Maria Gené en aquesta declaració
per haver inclòs en el seu govern un trànsfuga incomplint el compromís del
pacte antitransfuguisme signat per tots els grups parlamentaris. La petició
va ser defensada per la responsable de política municipal d'Izquierda Unida,
Montserrat Muñoz, que va qualificar de trànsfuga a Francino per haver-se
quedat l'acta de regidor i els càrrecs de govern obtinguts per Alternativa
Baix Gaià (ABG) i debilitar el govern d'ABG-CIU-ERC que va ser derrocat per
una moció de censura el passat mes d’abril. Finalment, la comissió d’experts
ha considerat que a Altafulla no hi ha hagut cap cas de transfuguisme.

Rafael del Barco Carreras ha dit...

NARCIS SERRA Y PASCUAL MARAGALL,

“CAJAS Y CAIXAS SOCIALISTAS” Y “MEMORIAS”.



Rafael del Barco Carreras



Los hay con suerte. A uno, ni el Alzeimer afecta la memoria y la convierte en un libro “Las memorias de Pascual Maragall”, chupando Tele local a diario, olvidándose del Socialismo, la salsa demagógica de su triunfo en la vida, y capitalizando el Catalanismo y su Estatuto, más dinero (financiación le llaman) para Cataluña tranquilizando su dorado retiro en su dorado Ampurdán. Y el otro, se rehace y le dan una presidencia para que se entretenga ejerciendo de banquero, despidiendo ejecutivos, y a la par invirtiendo cifras de fábula conquistando sillones, asignaciones y dietas. Su Caixa de Cataluña cada día a peor, la gente no se fía y retira saldos, “ritmo de deterioro” y “préstamos con problemas” según MOODY´S, confirmado por las cifras invertidas en las quebradas inmobiliarias. Pero si no conquista la gran CAIXA, le nombran de los tres de la Comisión Permanente de Presidentes de Cajas Gobernadas por Socialistas, CPPCG para abreviar, ¡casi nada! ¡Pobre resto de presidentes!, aunque se merezcan la tormenta. Un Comité de tres, él, el “primum inter pares”. Por el momento, cuentan en el diario digital El Confidencial, 5-12-08, que las Cajas Socialistas han conseguido que los inspectores del Banco de España, actuando ante la “profunda crisis”, no se paseen entre empleados y público, porque asustan al “personal” y espantan saldos provocando más quiebra. En una vetan al jefe de inspectores y lo sustituyen ¿¿??. Por lo visto antes, hace unos meses, cuando repartían el dinero a montones a sus amiguetes los constructores nadie visitaba a nadie, ni menos se vetaba a nadie, Socialista ¡claro! Lo de pinchar el teléfono del Rey, para hacerle chantaje sería, una pequeña anécdota de su retorcida vida y mente. Solo le costó la Vicepresidencia de la Nación. Zapatero se resiste a entregarle su sueño la GRAN CAIXA. La tercera entidad de crédito del Estado es un hueso muy difícil de roer, y ese Isidro Fainé tiene demasiada información para que le embistan. A su CAIXA le deben dinero hasta los gatos, y ¡merece respeto!, además que remover ese gran engendro podría provocar una explosión de incalculable alcance. Activos 264.385 millones de euros, 10.600.000 clientes, 27.600 empleados, 5.581 oficinas, 8162 cajeros, 2.488 millones de euros de beneficios el pasado año, o eso publican, ¡demasiado!, las cifras se han multiplicado desde que sus familiares la gobernaban, y complicado desde que su íntimo Samaranch dejó la Presidencia. ¡Cataluña es pequeña para tanto!

Mis “molinos de viento”. Me gusta el símil del comentarista tratándome de loco, pero los dos ni en sus memorias ni jamás han contado la verdad de porqué me retuvieron tres años preventivo en La Modelo. 1980. Ellos, lo sé ahora sin duda alguna, sabían que el autor del desfalco de mínimo 10.000 millones al Consorcio de la Zona Franca era Javier de la Rosa Martí, al alimón o a través de su padre Antonio, y de varios que se libraron, pero al tiempo que retenían a tres en prisión, “los del Consorcio” que repetía la adicta Prensa, le sacaban, ellos, la Prensa y “otros por callar o prevaricar”, dinero a Javier hasta que arruinó al Banco Garriga y Nogués, y continuaron exprimiéndole con KIO. En el pastel, también la CAIXA, o mejor, sus ejecutivos. Así de simple, repito y publico por enésima vez, y seguiré publicando… una de las primeras y grandes financiaciones del Partido y bolsillos privados a lo FILESA, ¡chantaje puro y duro! Ver www.lagrancorrupcion.com

Las memorias del eterno sonriente, rictus facial, Maragall, no las leeré, ¡si cuenta una verdad será por casualidad!, y en cuanto a Serra, quizá desde “más arriba”, en esa oscura pirámide del Poder Financiero, solucione los créditos con su asociada la inmobiliaria Consorcio de la Zona Franca de Barcelona, que a tenor de sus múltiples y faraónicas promociones, ver www.elconsorci.net, los saldos deudores deben ser astronómicos… la Historia se repite…y si se esconde, tergiversa y se miente, se repite en mucho peor…

Y siempre caen de pie… será por su total carencia de escrúpulos…