dissabte, de novembre 25, 2006


DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLENCIA CONTRA LES DONES

Tenint en conte que la dona, és la principal víctima de la violència familiar, avui es commemora a tot el món, EL DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLENCIA CONTRA LES DONES, que va ser declarada per Assemblea General de L’ ONU, el 17 de desembre de 1999. Aquesta data s’escull, en record a la mort de les 3 germanes Mirabal, el 25 de novembre de 1960, militants opositores a la dictadura que va exercí per més de 30 anys, Leonida Trujillo.

S’ entén per violència contra la dona tot acte de violència basat en la possessió del sexe femení, i que tingui com ha resultat un mal físic, sexual o psicològic, així com les amenaces, coacció o la privació arbitraria de la llibertat.

L’ acte comença normalment pel mal psicològic, que no deixa marques visibles i es suporta per més temps, si no hi ha límit en això, apareix la violència física i que inclou també la sexual, i estem davant un fet que afecta a persones de qualsevol classe social.
Els fets poden passar en qualsevol moment i lloc, en públic i en privat, de dia o de nit, si fa bo com si fa dolent, tot val com excusa per maltractar.

A diferencia del que puguin pensar “alguns”les dones no van estar criades per ser dolces, per cuidar, per NO revelar-se, i molt menys per ser discriminades. Ja NO valen les disculpes, les flors, ni cap regal, el que es necessita és la LLIBERTAT per actuar, per pensar i LA IGUALTAT.

Necessitem un canvi de tots i de totes, des de l’ implicació per canviar aquests horribles fets, ja que la violència contra les dones no coneix límits i és podria dir que no ha estat fins ara, que es comença a tractar com un fet NO normal.

Aquestes dades son de L’ Instituto de la mujer: en lo que va de año 59 mujeres, han perdido la vida en manos de sus parejas o exparejas.

LES DONES MALTRACTADES NO PODEN CONTINUAR DORMINT AMB L’ENEMIC, HAURIEM DE FER ALGUNA COSA.