dissabte, de febrer 23, 2008


SÓC SOCIALISTA CATALANA, I NO VULL SER UNA ALTRE COSA.

En el decurs de la setmana, miro de trobar moments, bons moments per pensar, sóc prou impulsiva, i deu ser per això mateix, que tinc la necessitat de parar i analitzar.
Sovint, recordo converses mantingudes amb persones i que son tant ràpides que només et porten a contestar , a donar respostes, i no a valorar els per quès???

Ara que tinc un d’aquests moments, penso en unes en particular i que m’ajudaran a refermar-me en els meus propis principis. Radera una militància, una simpatia, un associacionisme , hi ha o hi hauria d’haver un fonament, unes bases, que és el que fa que les persones es moguin en pro de... i jo no l’he variat pel que fa a la meva lleialtat al PSC, un PSC, que sento com a meu propi, i el fet de veure persones dubtant de les seves raons polítiques, em desagrada. De problemes amics, sempre n’hi han, qui no els té amb el seu cap?? Qui no? Amb la seva família, amb els fills, amb algun amic, amb l’entorn, amb la llei, amb el veí del cinquè. I que, quin és el resultat de tot plegat? Continuar, continuar i no parar, intentar reflexionar, i que reflexionin, avançar, minimitzar els errors dels altres i el nostres propis (qui no s’ha equivocat mai?).
A vegades la nostra pròpia situació extrema, ens fa acostar-nos amb aquells que per nosaltres eren el “COCO” i aquí si que no hi ha tornada enredera , i senyors!!!, ja la hem cagat (amb perdó de la paraula) per tant, el que vinc a dir és, que no abandonem mai els nostres ideals, treballem des de dintre i construïm nosaltres un futur millor i des de la una òptica que mai ha de ser només nostra, ha de ser la de la majoria i la més justa.

I continuant amb la profunditat que sento avui i que m’han donat per reflexionar diverses persones, no hem puc estar de destacar un fet emotiu produït pel Sr. Felipe González a la seva estada al Palau de fires i Congressos de Tarragona i del que no opinaré, només el copio i aquí us el penjo per si algú el vol analitzar, o no; a dit coses com aquesta entre d’altres:
'El corazón lo tienen durillo, y cabeza les falta bastante', concluyó González, levantando por enésima vez el aplauso de los miles de simpatizantes socialistas. Así, reprochó al PP que diga que se procupa 'de los currantes' mientras 'se opone a que suba el salario mínimo', o que digan que 'si una mujer quiere revisarse el pecho para ver si tiene cáncer de mama, si es ecuatoriana no debe ser admitida en una clínica'.
A banda d’això, quan en Felipe, a arribat al lloc hi havien uns nois joves amb pancartes, als quals a nomenat i els ha mostrat respecte. Aquesta és la diferencia.

9 comentaris:

garmir ha dit...

Hola:
Fer una campanya amb joc net, és fonamental, de moment a Catalunya en aquest aspecte, portem un bon cami, exceptuant el boicot a Dolors Nadal a la UPF.

Anònim ha dit...

Potser tot comença amb la paraula militància. No n'hi havia d'altre?
Ens predisposa a defendre contra d'altres. Sí, hi ha tesis potents sobre els exercits per la pau, sobre el pacifisme basat amb la força de dissuasió i tantes altres idees que no han aconseguit, però canviar la paraula militar, ja sigui verb o substantiu.

Sóc socialista. Estic a gust amb gent que també hi creu. No som tots iguals. Alguns veiem les tesis polítiques com un marc. Hi de les posicions més radicals un concepte de temps i, fins i tot, de presses.

Pots ser socialista i basar les teves creences amb els necessaris sentiments per a sentir-te viu. També pots ser-ho i basar-te amb el marketing polític per a guanyar espais per a manar o, per no ser tendenciós, per aplicar els teus programes.

No deixa de ser si estimes l'esport o sols vols que perdre l'equip contrari.

Un socialista no té “jefes”. No puc entendre-ho. Hi ha responsabilitat política. Un compromís que et porta a acceptar la majoria quan no coincideix amb les teves opinions. Hi ha un programa consensuat i desenvolupat, hi ha una feina i una estratègia per a obtindre el millor de la tasca de cadascú, hi ha una fraternitat..., hi ha companyerisme ..., hi ha l’orgull de grup... hi ha també l’estimació i l’afecte.. i el anar plegats cap a la feina...

Però també hi ha el compromís amb la societat. De tan nomenar-ho sen’s cau a terra el lema. Però no n’hi ha d’altre. És un compromís. Tan sols i tant... tan compromís.

Amb la societat... quan acceptés estar en una llista perquè la gent trií, amb la societat... quan surts escollit càrrec social, amb la societat... quan necessita que no deixis de ser respectuós amb la gent a qui de tan en tan representes i per la que sempre has de treballar.

Sols el compromís t’allunya de l’orgull i també de la frustració, de la supèrbia i també de la llunyania, del crit i també de la sordesa, de la manca d’esperit i també del seguidisme,... sols el compromís.

Serenitat i compromís, temps de parlar i temps d’actuar, participació i tendresa... segueix així i de segur... que anirem junts cap a la feina.


508

Anònim ha dit...

Al del ultimo comentario!

O eres un aguelo de la republica o un visionario. Tiennes blog?

Vaya nivelazo

M.G ha dit...

Estimats companys/es,
Ara que ens hem mig " tensionat ", hem
de demostrar l´avanç social que hem aconseguit amb els socialistes aquets
quatre anys, i lo més important que siguin perdurables a la societat amb el
pas del temps.
Es quelcom espiritual,amb el que es neix
..no entrem amb disputes, tan sols les
inevitables i lógiques.
Salutacions.

Anònim ha dit...

ya salió el aparato!!!!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

solo quieren enredar. cada uno a lo suyo. y si no votan pues que no voten

Anònim ha dit...

La memoria del ser humano es selectiva, tan solo recuerda aquellas cosas buenas, por tanto es bien cierto aquello que dijo un historiador: Los pueblos que no recuerdan su historia, estan condenados a repetirla.
Muchos votantes actuales no han vivido situaciones tan kafkianas como en los años sesenta, en que la policia (grises en aquella epoca) si a partir de las 10 de la noche veia un grupo de gente reunida en la calle, los disolvia, o la presión religiosa a que se sometia a los no creyentes, etc. etc., actualmente el posicionamiento del PP (escorado a la derechisima, desde hace ya años) amparado por la iglesia tradicionalista y reaccionaria, nos quieren llevar de nuevo a los años tristes.
Reaccionar y votar por cualquier opción politica de izquierdas es la unica solución.

Cap d'any 2009 a Torredembarra ha dit...

susana, que ja tinc bloc!