divendres, d’abril 11, 2008




Bones!
El passat dimecres, l’ajuntament de Torredembarra rebia a la responsable de arxivers sense fronteres i se l’hi feia entrega del conveni de col•laboració per la compra del 4x4 per part de cooperació, al poble Sahrauí. El projecte el varen iniciar a l’anterior legislatura, la nostra arxivera Núria, cooperant amb aquesta ONG i ara feliç mare de dues bessones i el anterior regidor de cooperació en Lluís Suñè. Ara i per fortuna e insistència, per què la burocràcia sempre està, el projecte veu la llum i ja viatja cap el seu destí el vehicle, en el seu maleter i aprofitant el viatge que realitzarà fins que arribi a lloc, hi van un ordinador, impressora, said i divers material informàtic que envia la associació.
Amb la entrevista que varem mantenir la Laia Rius i jo mateixa amb la coordinadora, li varem plantejar diferents interrogants, com és que el vehicle no és comprava al país de destí? Impossible de comprar si no fos Argel i d’altre banda sempre ho han fet així després d’estudiar totes les possibilitats, cap problema amb la documentació del vehicle i no ens van saber respondre si mantenien la matricula.
L’informació que també varem rebre era l’estat de la documentació dels papers administratius, emmagatzemats de qualsevol manera en una “nau” que quan fa fred o quan fa calor, doncs a aguantar les diferents temperatures, res ordenat per poder consultar i molt menys en suport informàtic, no tenen cultura d’arxiu però els estan ajudant en els viatges que ells fan cap allí cada cop que poden.Una de les curiositats que més ens va xocar, és que la majoria dels tractes de qualsevol mena, els fan verbals, i ara intentaran posar-los per escrit per que quedi constància incloent-t’hi la de la seva pròpia historia .
Gràcies a les persones voluntàries i visca la solidaritat que hauria de esser contagiosa.

2 comentaris:

rafael ha dit...

El pueblo Saharaui, necesita solidaridad y mucha ayuda. El presidente Montilla, en su visita a Marruecos, paso de ellos; En cualquier caso, felicidades por la parte que te corresponda, por esta entrega....Dale un beso en la frente, a Don Manuel de mi parte o simplemente las gracias. besitos

rafael ha dit...

Mejor, un beso en la frente. besitos