dijous, de febrer 12, 2009


Francesc Vallès: “Serem la garantia per tal que La Patum, els diables i els correfocs continuïn formant part del nostre patrimoni cultural”

El coordinador dels diputats i els senadors del PSC lloa que el ministre Sebastián hagi assegurat que en cap cas aquestes festes es veuran perjudicades per la directiva europea

El coordinador dels diputats i els senadors del PSC, Francesc Vallès, s´ha mostrat molt satisfet de la intervenció del ministre d´Indústria, Turisme i Comerç, Miguel Sebastián, que en el Ple del Congrés dels Diputats ha assegurat que la directiva europea sobre pirotècnia que s´ha d´aplicar Espanya a partir de l´any que ve “en cap cas” perjudicarà festes com la Patum de Berga, els correfocs o els diables.

Vallès creu que el Govern de l´Estat és plenament conscient que aquestes festes populars formen ja part del patrimoni cultural, i considera molt important tenir en compte que en l´elaboració del Reial Decret que ha d´adaptar la norma europea a les lleis estatals es consultarà amb les Comunitats Autònomes, els Ajuntaments i les associacions vinculades al sector. En aquest sentit, el diputat del PSC considera que els socialistes “serem la garantia per tal que La Patum, els diables i els correfocs continuïn formant part del nostre patrimoni cultural ”.

“No renunciarem a aquestes festes”, ha afegit Vallès, “que són de tots”, i per aquest motiu “utilitzarem tots els àmbits per garantir la seva continuïtat, serem els nexes, els interlocutors, per tal que aquest patrimoni es mantingui com fins ara” .

El coordinador dels diputats i els senadors del PSC creu que la seguretat de les festes del foc és important, i que per aquest motiu “és positiu que aquestes festes es puguin gaudir amb les màximes garanties”. Unes garanties, ha recordat, “que ja estan sent tractades en un grup de treball i que tindran en compte en tot moment les associacions del sector”.