diumenge, de març 01, 2009


Eleccions a dues CC.AA

Avui comicis a dues comunitats autònomes, Euskadi i Galícia, la majoria absoluta necessària per governar 38 ascons, els primers sondejos incerts en quant a resultats i també en quant a participació.

A Galícia, i després de només una legislatura de govern NO de dretes, sembla que el Partit Popular podria haver fet rendible el desgast que produeix governar si adquirís la majoria absoluta, mentre que el PSDEG podria arribar a reeditar el bipartit amb el BNG si aconsegueixen sumar, tot està ja decidit, només falten els resultats definitius.


En el cas de les eleccions a Euskadi, i han d’altres condicionants, les coalicions sembla que tornaran a ser necessàries (d’això els Catalans també sabem alguna cosa), però el dubte del número de vots nuls, i de quina forma afectaran el resultat, afegeix interrogants.

Sigui quin sigui el resultat de l’escrutini la demanda dels ciutadans, és la de tenir governs forts, que s’entenguin i que siguin capaços de lluitar pels drets comunitaris.
Així doncs encara haurem d’esperar uns minutd per saber resultats definitius, i unes quantes hores per saber les coalicions.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I ara què Susana ? Com s'ho faran els del PSE ? Primer que tot respecto el que decideixin ells. Però si em demanessin la meva opinió els diria que el progrés en la pau, el diàleg i l'entesa política d'Euskadi no passa per rebre vots ni favors del PP, ideològicament contrari a reconèixer drets nacionals i diferencials de qualsevol poble o nació de l'Estat Espanyol. No s'entenen pactes nacionals ni aquí ni allí amb qui nega la identitat diferenciada. Una abraçada.

susanna navarro ha dit...

Bones Carles!
Ja saps que des de sempre, en aquest afer, compartim l'opinió, és complicat l'entensa quan els ideals són tant diferenciats, el que aquí Catalunya no seria efectiu, no sé com a Euskadi podria funcionar?, en definitiva el nostre pais te trets igualitaris amb el d'ells.
El dia 20 em toca passar per on treballa el teu fill, novament. Ens truquem!
De moment una abraçada per a tots i un grapat d'esperançes.